Kyläyhdistys

Mustjärven seudun kyläyhdistys on kyläseutumme edunvalvoja
Ylläpidämme seuratalo Riuttalaa sekä Jäniksenkärjen uimapaikkaa ja järjestämme erilaisia tapahtumia sekä lapsille, että aikuisille. Suurimpana tapahtumana meillä on kyläpäpäivä, joka on heinäkuussa. Kyläyhdistys on perustettu vuonna 2010, jolloin muutimme 1929 perustetun Mustjärven pienviljelijäyhdistyksen säännöt vastaamaan paremmin kyläyhdistystoimintaa. Vuonna 2013 muutimme myös nimemme nykyiseksi.

Jäniksenkärjen uimapaikka
Uimapaikkaa kunnostettiin talkoilla vuoden 2014 keväällä. Uimapaikalta kehotettiin siirtämään veneet pois Asikkalan kunnan viranhaltijan päätöksellä.

Kopsuontie
Kyläyhdistys oli aktiivisesti mukana Kopsuontien päällystyksessä ja yhdistys keräsi vetoomukseen yli 1200 nimeä. Vetoomus luovutettiin silloiselle liikenneministeri Merja Kyllöselle syksyllä 2011. Syksyllä 2014 Käkisalmen silta katkaistiin remontin vuoksi ja tuolloin liikennevirrat ohjattii Kopsuontien kautta. Tällöin tiellä nähtiin pariin kymmeen vuoteen ensimmäiset linja-autotkin.

Kyläsuunnitelma
Mustjärvelle laadittiin yhteistyössä kyläläisten ja kyläasiamies Timo Taulon kanssa päivitetty kyläsuunnitelma, jonka tavoitteet voit katsoa taulukosta.